Pomeriaan trainen

Pomeranians zijn kleine, intelligente honden met een grote persoonlijkheid. Ze zijn actief en speels en hebben een sterk uithoudingsvermogen, wat betekent dat ze veel beweging en mentale stimulatie nodig hebben. Om een Pomeranian goed te laten functioneren in het gezin en in de maatschappij, is het belangrijk om ze op een liefdevolle en positieve manier te trainen.

Wat wil je met jouw hondentraining bereiken?

Voordat je begint met trainen, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken met de training. Wil je dat jouw hond zich beter gedraagt in het gezin of in het openbaar? Wil je dat jouw Pomeriaan bepaalde trucjes leert? Of wil je gewoon dat jouq hondje beter luistert naar jou en jouw commando’s? Door duidelijk te hebben wat je wilt bereiken, kun je gerichter trainen en beter focussen op specifieke doelen.

Verschillende manieren van training

Ten tweede is het belangrijk om te bedenken hoe je wilt trainen. Er zijn verschillende benaderingen die je kunt gebruiken:

  • beloning gebaseerde training
  • clickertraining
  • positieve training

Trainen met beloning

Deze training maakt gebruik van snoepjes en snacks en andere positieve versterkingen om gewenst gedrag te belonen. Vertoont jouw Pomeranian het gedrag dat je graag wilt zien? Dan beloon je dit met een lekker snoepje.

Clicker training

De clickertraining maakt gebruik van een clicker én beloningssnoepjes om gewenst gedrag te belonen. Doet jouw hondje wat je wilt zien, dan click je en vervolgens krijgt de hond wat lekkers. Uiteindelijk reageert je hond straks net zo op de clicker als op een snoepje.

Postieve training

Positieve training maakt gebruik van positieve aanmoediging en beloningen om gewenst gedrag te belonen, en gebruikt geen straf of negatieve versterking. Je straft de hond dus nooit.

Welke benadering je ook kiest, het is belangrijk om consistent te zijn en te blijven oefenen om het beste resultaat te bereiken.

Leer Zit en Blijf aan jouw hond

“Zit” en “blijf” zijn twee van de belangrijkste commando’s die je hond kan leren, omdat ze de basis vormen voor veel andere trucs en gedragsveranderingen. Bovendien zijn ze ook nuttig in situaties waarbij je hond rustig moet blijven, zoals wanneer je bezoek krijgt of wanneer je hond in het openbaar bent.

Om je hond te leren om te zitten en te blijven, volg je de volgende stappen:

  1. Kies een rustige omgeving zonder afleidingen, zodat je hond beter kan concentreren.
  2. Maak gebruik van lekkernijen als beloning om het gewenste gedrag te belonen.
  3. Zeg het commando “zit” terwijl je je hand boven het hoofd van je hond houdt. Als je hond gaat zitten, beloon hem dan met een lekkernij.
  4. Zodra je hond het commando “zit” goed beheerst, kun je het commando “blijf” toevoegen. Zeg het commando “blijf” terwijl je hond zit en houd je hand voor hem. Als je hond blijft zitten, beloon hem dan met een lekkernij.
  5. Blijf oefenen en verleng steeds de tijd dat je hond moet blijven zitten. Als je hond het commando “blijf” goed beheerst, kun je hem ook op andere plaatsen laten blijven, zoals op een matje of op de bank.
Wie ben ik?
Saskia

Saskia

Wat leuk dat je mijn blog leest! Ik ben Saskia, inmiddels 34 jaren jong en trotste eigenaar van onze twee pomeranians Noly & Jake en wil graag mijn ervaringen met jullie delen.

Leuk om te lezen

gewicht pomeriaan
Voeding

Gewicht Pomeriaan

Een lief klein hondenras, maar hoe groot worden ze nu eigenlijk? De gemiddelde Pomeriaan zal 15 – 30 centimeter hoog worden en het gewicht pomeriaan

Lees verder
Puberteit Pomeriaan
Trainingen

Puberteit Pomeriaan

Een Pomeriaan valt vaak op door zijn kleine grootte, maar onderschat dit kleine hondje zeker niet! het zijn kleine hondjes maar hebben vooral een levendige

Lees verder
vachtverzorging pomeranian
Vachtverzorging

Vachtverzorging Pomeriaan

De Pomeriaan staat natuurlijk bekend om hun prachtige vacht en te schattige uitstraling. De vacht heeft ook extra veel aandacht en verzorging nodig. Het vacht

Lees verder
pomeranian Ugly fase
Vachtverzorging

Pomeriaan ugly fase

Voordat je verder leest moet je eerst even weten dat de juiste benaming van dit ras Dwergkees is of in de Engelse term Pomeriaan. Vaak

Lees verder